28-03-05

cataratas

Verslag van de reis naar de WATERVALEN VAN IGUAZU : voorbije woensdagmiddag ben ik om half4 in de namiddag begonnen aan een 16uur-durende trip naar het noorden van Argentinie en zelfs een stukje in Brazilie : naar de grootste watervallen van de wereld, naast die van niagara! Twas er supermooi, er zullen weldra wel fotootjes op de site staan, als mijn vriendje daarvoor wilt en kan zorgen J De eerste dag zijn we naar ´las minas de wanda´ geweest. Dat zijn ´minas de piedras preciosas´ (mijnen me stenen van veel waarde). Da was wel mooi maar eigenlijk allemaal maar hetzelfde. Kdacht dan eerst al da we in grotten moesten en zo, maar da was gelukkig ni het gevalJ derna zijn we dan naart hotel gereden in Brazilie, hebben we superlang aan de douane staan wachten want het was n lang weekend en er moesten dus veel toeristen gecontroleerd worden ed. Aangekomen int hotel, leek het opt eerste zicht nogal mooi, tot we in de kamer kwame. Echt zo’n donkere kamer waar vanalles aan school, problemen met het slot, het water, de venster,… daarna zijn we naar de braziliaanse kant van de watervallen geweest, echt indrukwekkend, das iets helemaal anders dan watervallekes in de belgische ardennen J en de ´saltas de agua´ zouden nog impressionanter worden aan de argentijnse kant. Volgende ochtend eerste ontbijt viel ook wa tegen. Mn gastfamilie had gezegd da de hotels aan braziliaanse kant wel supermooi waren en veel eten en xo. Er was echt wel weinig ontbijt..geen keuze.gewoon pistoleeke me kaas dan maarJ we zijn de vrijdag ook nog naar een waterkrachtcentrale gaan zien of zo. Gewoon ne grote muur uit beton, superlelijk !!!! en dan wast zaterdag en da zou den tofste en mooiste dag worden. Net aangekomen aant nationaal park van de cataratas, begon het te regenen..daar ging de mooien dag! Gelukkig duurde het ni lang. we zijn dan een safari gaan doen met een jeep door n bos en daarna met n boot onder ´la salta de san martin´ gegaan, is dus 1 van de grote watervallen daar. Derna hebbek echter ontdekt da mn digitale Kodak kapot was. 5 plastieken zakken als bescherming rond de rugzak ware blijkbaar nog ni genoeg. Ondertussen is de camera gemaakt, opgedroogd waarschijnlijk, gelukkig, anders moest dat hier naar n andere stad opgestuurd worde en zouk daar of keiveel voor moete betale of ne nieuwe moete kope! Zaterdagavond zijn we ook nr n braziliaans optreden geweest, wa vrouwe da me hun gat staan te schudden en wa vente da wa turned. Was ook 3u aan n stuk hetzelfde maar wel mooi, zoals in het braziliaanse carnaval veel kleren met pluimen en zo… en dan zijn we de zondagmorgend al terug vertrokken en maandagochtend weer aangekomen in het stille Casilda, waar de watervallen ook uit de lucht kwamen.. het regende dus J

18:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

18-03-05

Gelezen in 'Het Laatste Nieuws' & 'P-Magazine'

Santa Fe is een stad niet ver van Casilda, en daar...

In de Argentijnse stad Santa Fé is paniek ontstaan nadat een toenemend aantal mensen beweert een soort "Spiderman" te hebben gezien. De man, die de bijnaam "de gek van de daken" heeft, zou twee meter lang zijn, rode ogen en lange nagels hebben, brullen als een dier en in staat zijn van dak tot dak te springen.

Volgens de zelfverklaarde ooggetuigen gaat hij in het zwart gekleed en draagt hij een bivakmuts. "Er is een algemene psychose ontstaan," aldus hoofdcommissaris Gabriel Legstra tegenover persbureau DyN. "Het is allemaal begonnen met een reeks telefoontjes waarin een in het zwart geklede persoon werd beschreven die sprongen maakte van 5 meter ver en 10 meter hoog, zonder aanloop," aldus de politiewoordvoerder.

Een inwoonster van de stad heeft verklaard de man voor zich te hebben gezien, waarna hij in het niets zou zijn opgegaan. Een andere vrouw verklaarde dat hij "zijn vinger op haar gericht had", waardoor zij tijdelijk niet in staat zou zijn geweest te bewegen. Er is evenwel geen enkel misdrijf gemeld.

KOGELS DOEN HEM NIETS
Het mysterieuze wezen is voor het eerst waargenomen in de stadswijk Centenario, maar sindsdien schijnt hij op meerdere plaatsen te zijn verschenen. De politie heeft de genoemde locaties grondig onderzocht, maar niets gevonden. De autoriteiten raden de bewoners aan hun kalmte te bewaren, vooral nadat een aantal heethoofden pogingen heeft ondernomen de "gek van de daken" neer te schieten.

Volgens getuigen evenwel "doen kogels hem niets. Zijn ogen worden rood terwijl hij de draak steekt met wie hem op de vlucht wil jagen." Een inwoner van de wijk El Arenal meldt 17 maal op hem geschoten te hebben, zonder enig resultaat. Al die tijd "daagde" de mysterieuze verschijning "hem uit en brulde als een dier of huilde als een kind, terwijl hij danspassen maakte op de daken, waar hij rondliep alsof hij een kat was," aldus de getuige. (bvh, belga)

12:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-03-05

nieuw nieuws

Hee kindertjesDonderdag ben ik voor het eerste naart scholeke geweest. Heel anders als bij ons : precies altij een kiekeskot, zooooveel awaai, da hadde we int heilig hart in berlaar ni moete probere ze. Ent strafste van al . geen een leerkracht da er iets van zegt. Dus les?? Nog ni zoveel gehad. En de vrijdag stond er ineens nen hond in die klas, ge moet jullie da is probere voor te stelle..da is gewoon ni voor te stellen !! De straathonden lopen hier school in, school uit. De school is van half 8 smorges (jep..om half 7 er al uit elke morgen) tot half 1 of 1u,hangt ervan af. En op die korte tijd zijn er 7 of 8 lesuren. Ik zit in wetenschappelijke richting (omda gabi dat ook doet) à heb per week 4u fysica denk, en 5u wiskunde en alles wa ik zoooooo graag doe.. kdacht na vorig jaar dak nooit nog ne fysicaboek moest opedoen…helaas JEn zaterdag ben ik voor het eerst gaan tango dansen. Ik snap ni waarom de belgen bij het word tango altij zo stom beginne te danse van den ene naar den andere kant (wete wak bedoel?) want tango is helemaal zo ni.. het is de dans van de passie, maar veel passie is er ni te beleven, moest danse me ene da ne meter kleiner is en dan nog me nen oerlelijke. Echt raar,maar in argentinie moete geen knappe jongens komen zoeken JVan 23 tot 28 maart ga ik ook mijn eerste reis maken met de organisatie, naar de iguazu-watervallen. Ik kan daarna dus zeggen datk ook in brazilie ben geweest. Kga probere veel fotootjes te trekken om iedere belg n beetje jaloers te maken, hihi.Daar gaat het bijna lente worden, hier bijna herfst en het laat het merken. Theeft hier de laatste dagen al wat afgeregend,gegoten,geonweerd, niet alleen maar zonneschijn dus JBij deze sluit ik af en kan er weer duchtig gereageerd worden!!!!Chau!

16:40 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-03-05

berichtje

Hellow vrienden
Ik bevind me un al 12dagen in het argentijnse stadje casilda, tijd dus om is iets van mij te laten horen. Ben al para keer op de site gaan zien ,maar nooit nie veel tijd om er iets op te zette. Zit bij de mensen thuis op internet en moete elke keer verbinding make dus kost ‘veel’ per minuut. Weet ni juist hoeveel maar volgens mij voor hen veel. Alles is hier (voor mij) supergoeiekoop. De eerste avond dak hier was benk me Gaby iets gaan drinken, 50 eurocent voor een fruitsappeke.(da had frederik al op den blog gezet zeker?) kHeb hier het meeste van den tijd wel iets te doen,gelukkig. Ben al naar Rosario geweest, een stad op 50km hiervan. KHeb daar het monument van de vlag gezien, den bekende rivier (maar daar hebbek ni veel van gezien want het was donkerJ) Verder heb ik hier al 2x van het nachtleven geproefd..tot 7u smorgens is da hier.. SIESTA en FIESTA : dat is ARGENTINA. Siesta..want elke dag ( of toch bijna elke dag) doen ze hier na middageten ne siesta van een urreke of 2. Niet iedereen . in het gezin bijvoorbeeld alleen de mama en papa, mn 3 zusjes ni. Alst echt goei weer is gaan we naar een club int centrum van casilda. Daar is een groot zwembad en tennisplein en gelegenheid om te zonnenJ. We hebben ook een zwembad in de tuin maar echt een heel heel kleintje. Wanneer ik niet naar die club ga, ga ik me Gaby naar vriendinnen van haar..en als die praten, heb ik het gevoel da Spaans Chinees is.. zo snel ma zalk nog wel aan wenne zeker. Ben toch al wa verbeterd tegenover dag 1! Gisteren zijn we ook nog naar een circus geweest, ni me beestjes maar zoiets als Cirque Du Soleil,echt mooi! Als jullie da allemaal lezen denken jullie misschien dat er ni veel verschil is met Belgie maar toch..het is ni voor te stellen hoe da er hier uitziet denkk. Belgen hebben een ‘arm’ beeld van Argentinie, niet alles ziet er hier arm uit. Het huis waar ik woon bijvoorbeeld is gewoon zoals in belgie, met tv, computer, radio, kookfornuis, noem maar op.. heel deze wijk is eigenlijk ‘rijk’. Enkele dagen geleden was ik wel bij de broer van Diego(papa Valle) en die woont precies echt wel in een armere wijk, nog zandwegen enzo.. het openbaar vervoer is hier wel ni zo goed uitgerust. Er is een station hier in casilda maar komen alleen goederentreinen voorbij, geen persoonstreinen. Dus om ergens naartoe te gaan moete we bus nemen, of auto of fiets natuurlijk. Zo, toch al nen Helen boterham om te lezen. Zal in de web is voor de eerste foto’s zorgen, zo krijgen jullie toch een ietje-beter-beeld van mijn ‘nieuwe’ leven'

VELE GROETJES EN KUSJES van de blonde Argentijnse..

20:52 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |