28-03-05

cataratas

Verslag van de reis naar de WATERVALEN VAN IGUAZU : voorbije woensdagmiddag ben ik om half4 in de namiddag begonnen aan een 16uur-durende trip naar het noorden van Argentinie en zelfs een stukje in Brazilie : naar de grootste watervallen van de wereld, naast die van niagara! Twas er supermooi, er zullen weldra wel fotootjes op de site staan, als mijn vriendje daarvoor wilt en kan zorgen J De eerste dag zijn we naar ´las minas de wanda´ geweest. Dat zijn ´minas de piedras preciosas´ (mijnen me stenen van veel waarde). Da was wel mooi maar eigenlijk allemaal maar hetzelfde. Kdacht dan eerst al da we in grotten moesten en zo, maar da was gelukkig ni het gevalJ derna zijn we dan naart hotel gereden in Brazilie, hebben we superlang aan de douane staan wachten want het was n lang weekend en er moesten dus veel toeristen gecontroleerd worden ed. Aangekomen int hotel, leek het opt eerste zicht nogal mooi, tot we in de kamer kwame. Echt zo’n donkere kamer waar vanalles aan school, problemen met het slot, het water, de venster,… daarna zijn we naar de braziliaanse kant van de watervallen geweest, echt indrukwekkend, das iets helemaal anders dan watervallekes in de belgische ardennen J en de ´saltas de agua´ zouden nog impressionanter worden aan de argentijnse kant. Volgende ochtend eerste ontbijt viel ook wa tegen. Mn gastfamilie had gezegd da de hotels aan braziliaanse kant wel supermooi waren en veel eten en xo. Er was echt wel weinig ontbijt..geen keuze.gewoon pistoleeke me kaas dan maarJ we zijn de vrijdag ook nog naar een waterkrachtcentrale gaan zien of zo. Gewoon ne grote muur uit beton, superlelijk !!!! en dan wast zaterdag en da zou den tofste en mooiste dag worden. Net aangekomen aant nationaal park van de cataratas, begon het te regenen..daar ging de mooien dag! Gelukkig duurde het ni lang. we zijn dan een safari gaan doen met een jeep door n bos en daarna met n boot onder ´la salta de san martin´ gegaan, is dus 1 van de grote watervallen daar. Derna hebbek echter ontdekt da mn digitale Kodak kapot was. 5 plastieken zakken als bescherming rond de rugzak ware blijkbaar nog ni genoeg. Ondertussen is de camera gemaakt, opgedroogd waarschijnlijk, gelukkig, anders moest dat hier naar n andere stad opgestuurd worde en zouk daar of keiveel voor moete betale of ne nieuwe moete kope! Zaterdagavond zijn we ook nr n braziliaans optreden geweest, wa vrouwe da me hun gat staan te schudden en wa vente da wa turned. Was ook 3u aan n stuk hetzelfde maar wel mooi, zoals in het braziliaanse carnaval veel kleren met pluimen en zo… en dan zijn we de zondagmorgend al terug vertrokken en maandagochtend weer aangekomen in het stille Casilda, waar de watervallen ook uit de lucht kwamen.. het regende dus J

18:13 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

hela dag meisje!!! allé , das tof da ge die watervallen is gezien hebt, sowieso goe da ge is iets anders ziet ook! da ge wa uitstapjes kunt doen daar. En die school, des te beter da ze daar ni veel les geven, dan moete ni te hard leren ginder :-) ge leert er al spaans , da't voornaamste hè! ik hoop da ge u nog goe amuseert ginder (maar daar twijfel ik ni aan) ! ge ga nog spijt krijgen als ge trug thuis bent denk ik :-) (ni als ge uw fredje trug zie natuurlijk) laat maar rap nog iets weten ! ben weeral benieuwd naar uw volgende berichtje
veel groetjes , hou je goed! dikke zoen
sarah
p.s.in belgië is't goe weer geweest, maar toen moestek naart school , nu dat 't paasverlof is, regent het natuurlijk , wa hadde gedacht! dus: hier regent het ook...

Gepost door: sarah | 29-03-05

Laatste skidag Hoi Linneke,
Onze laatste skidag zit erop, mt spijt in ons hart da je der ni bij was.
Maar ja, jij hebt nu de belevenis van je leven en geniet er maar van!!!
1 vn de vlgd dagen proberen we mekaar wel is te spreken oke.
En voor ons Fredje GOOD LUCK mt de exames.
Dikke kusjes!!!
mama

Gepost door: Sabine | 01-04-05

Verdomde modulaire systeem Na het weekje examen dat mij volgende week weer ten beurte valt zal ik de website nog eens updaten met een reeks foto's van 'las cataratas de iguazu'!
Excuses voor het feit dat er momenteel dus niets nieuws onder de zon is.

Gepost door: Frederik | 07-04-05

nogmaals papa Hey, dag Linneke, alles goe ginder vemoed ik, als ik het reisverslag zo een beetje bekijk. Ik heb al een aantal keren geprobeerd een smske te sturen maar da marcheert ni, maja, ge kent de papa zijn technische mogelijkheden he. Zeg, als ge daa ni veel school hebt dan kunde wel goe spaans leren zeker met uw vriendinnen. tzien der alleszins toffe grietjes uit. Timmeke zegt da hij u heel hard mist, zolas de rest van de familie trouwens. Misschien da we een huis kunnen kopen in itegem, zoda ge dicht bij uwe fred kunt blijven. we gaan volgende week een bod doen en dan maar afwachten. Voor de rest gebeurt hier niet veel, alles gaat zijn gangetje, laat nog eens iets horen van ginder he.
veel lieve kusjes en amuseer u daar maar fantastisch.
timmeke, syd (die ook geregeld naar u vraagt) , anneke en papa.
P.S. had je nu nog geld voor iets nodig? Kunnen we da hier op een rekening zetten?
Laat het maar weten.

Gepost door: papa | 09-04-05

Mededeling Geachten er is in navolging van het vanclemen-gastenboek een gloednieuw forum online waar de mogelijkheid zich voor doet voor oudlln en ex-klasgenoten om met elkaar en ook met oudleerkrachten bij te praten! Zij die nog altijd leerling zijn van het ihhvm zijn ook welkom! Nieuwe, frequente forumgebruikers zijn immers een must!
En oh ja natuurlijk ook de beste groeten voor Eline. Hopelijk heb je het daar wat naar je zin, zorgt dat ge u daar nog goed amuseert!

met vriendelijke groet,

Ken

Gepost door: Ken | 17-04-05

Sauna en BBQ Dag Eline,

Gisteren heeft de Peter voor de sauna-gasten een lekkere BBQ gedaan met ribbekes in appelsiensaus (?!?!), mmm... 't was heel lekker ! Ik hoor dat je't ginder goed hebt en veel uitstapjes maakt. Profiteer er maar goed van want voor je't weet is't gedaan en 't komt niet meer terug.

Veel groetjes evn Griet

Gepost door: Griet De Haes | 21-04-05

helaba hey nichtje
alles ok in argentina? je leeft toch nog hè?? omdat er al ne tijd niks nieuws verschenen is op de site. Hoe lukt het spaans spreken ondertussen?'k zou u wel is willen bezig horen als ge terug bent! btw, als ge terug bent, moet ge maar is op bezoek komen bij ons, 'k ben ondertussen gaan samenwonen met ons stoffelke in tremelo. we hebben een klein hofke om bbq's te doen, dus als ge goesting hebt, moet ge maar is afkomen (da mag toch hè fred ? ;)
allé, tot één dezer! groetjes x

Gepost door: Annie | 21-04-05

kempen in argentinie Hey,

raar maar waar, ik ken u niet, maar ik was aan het zoeken naar info over belgen in Argentinië omdat ik wss volgend jaar zelf een jaartje naar ginder trek, weliswaar om daar te werken dan... nu zie ik ook net dat je van de kempen bent.

Alleszins have fun daar! En geniet er dubbel en dik van de ervaringen die je daar gaat opdoen!

Groeten,

Liesl uit Wiekevorst

Gepost door: Liesl | 23-04-05

Lessius Hoi Eline,
Hier alles prima. We gaan naar de zomer toein België. Zaterdag zijn wij naar de opendeurdag van de Lessius-hogeschool geweest. Interessant. Degelijk gebouw en accomodatie, vrij goed te bereiken via trein en metro, degelijke uitleg gekregen persoonlijk van leerkracht en laatstejaarsstudenten.
Ik heb thuis SKYPE geinstalleerd. Via skype kan je makkelijk met elkaar praten via PC. En goedkoop. Later kan je ook via PC naar vast toestel of GSM bellen aan een laag tarief, maar dat is nog toekomstmuziek. Vraag daar of je het mag installeren. Het duurt 2 minuutjes en het werkt !!! Uw fredje gaat het ook installeren !
www.skype.com en de rest is poepsimpel. Als ik het al kan, moet dat zo wel zijn !
Tot fleus !
P.S. Weer veel lezers maar weer weinig enthoesiaste schrijvers op deze site !!!!

Peter van Marcel van Poepel van Fons en Bertha aan de beek.

Gepost door: Peter | 26-04-05

De commentaren zijn gesloten.