18-03-05

Gelezen in 'Het Laatste Nieuws' & 'P-Magazine'

Santa Fe is een stad niet ver van Casilda, en daar...

In de Argentijnse stad Santa Fé is paniek ontstaan nadat een toenemend aantal mensen beweert een soort "Spiderman" te hebben gezien. De man, die de bijnaam "de gek van de daken" heeft, zou twee meter lang zijn, rode ogen en lange nagels hebben, brullen als een dier en in staat zijn van dak tot dak te springen.

Volgens de zelfverklaarde ooggetuigen gaat hij in het zwart gekleed en draagt hij een bivakmuts. "Er is een algemene psychose ontstaan," aldus hoofdcommissaris Gabriel Legstra tegenover persbureau DyN. "Het is allemaal begonnen met een reeks telefoontjes waarin een in het zwart geklede persoon werd beschreven die sprongen maakte van 5 meter ver en 10 meter hoog, zonder aanloop," aldus de politiewoordvoerder.

Een inwoonster van de stad heeft verklaard de man voor zich te hebben gezien, waarna hij in het niets zou zijn opgegaan. Een andere vrouw verklaarde dat hij "zijn vinger op haar gericht had", waardoor zij tijdelijk niet in staat zou zijn geweest te bewegen. Er is evenwel geen enkel misdrijf gemeld.

KOGELS DOEN HEM NIETS
Het mysterieuze wezen is voor het eerst waargenomen in de stadswijk Centenario, maar sindsdien schijnt hij op meerdere plaatsen te zijn verschenen. De politie heeft de genoemde locaties grondig onderzocht, maar niets gevonden. De autoriteiten raden de bewoners aan hun kalmte te bewaren, vooral nadat een aantal heethoofden pogingen heeft ondernomen de "gek van de daken" neer te schieten.

Volgens getuigen evenwel "doen kogels hem niets. Zijn ogen worden rood terwijl hij de draak steekt met wie hem op de vlucht wil jagen." Een inwoner van de wijk El Arenal meldt 17 maal op hem geschoten te hebben, zonder enig resultaat. Al die tijd "daagde" de mysterieuze verschijning "hem uit en brulde als een dier of huilde als een kind, terwijl hij danspassen maakte op de daken, waar hij rondliep alsof hij een kat was," aldus de getuige. (bvh, belga)

12:33 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

show ja, die urban legends. altij wel goe! Der zal binnenkort wel ne film van gemaakt worden.
Schoewen zuskes overigens daar in Argentinië. Eline, doe ze de groete van mij!

Gepost door: Mr P. | 18-03-05

Spaans Hoe ist eigenllijk met uw Spaans ? Het verstaan ? Het spreken ? Het schrijven ?
Als ge vertaler-tolk kan worden en op het Europees parlement kan binnen geraken, is uw broodtje gebakken. +/-4000€ netto
Dan kan ik thuis blijven en gij alleen werken.......

Gepost door: Peter | 18-03-05

Huisvader geen slecht idee

Gepost door: Fred | 19-03-05

Schoon volk in Parijs Seg Eline, eindelijk "hermana mayor "van de Fred hie. Just eive site van onze Fred ontfutselt dus nei placeer ik ok mor is iet. K'hem paasvakantie dus eindelijk efkens wa tijd. Wel, ee zen just terug uit Parijs. 3 dagen met 95 leerlingen. T'was wel druk mor echt de moeite. Enne, ze zen allemaal heel braaf gewest. Ja, ast zo is, moettet ok gezee weurre.
Alé, ik zie aan de foto's en uwe uitleg da het ginder allemaal dik in orde is. Ik kan de sfeer zo al wa opsnuiven. Dak een tikkeltje jaloers zen, da moetek ni vertelle, zeker ? A propos, hoe is den uitstap naar "las cataratas de Iguazu" gewest? Hedde zeehonden gezien die lagen te zonnen, want naar t'schijnt is da daar 't geval. k'hem just gehoord van onze Fred da eive kodak in 't water gevallen is. Da's wel grote zonde, mor alé ge zult er wet iet op vinden, zeker.
Enne Eline, gij zegt da daar geen schoon gasten rondlopen in Argentinië. Wel, ik hem da een verklaring veu. Die schoon gaste zitten volgens mij allemaa oep de metro in Parijs. Amaaaaaaaaai !!!
Seg, k'gaan hie wel stillekesaan afronden want vandaag ist Paasbal in Wiekevorst (alé, in os straat e) en we gaan bijna vertrekken. Slukes en amuseert u nog ginder, geniet nog effe van 't goe weer veu da het herfst wordt en goe Spaans klappen hé.


hasta pronto y un abrazo muy fuerte

Kathleen

Gepost door: Kathleen | 27-03-05

Ni int water gevalle, nat geworre !

Gepost door: Frederik | 28-03-05

De commentaren zijn gesloten.